Proiect - Natura si biodiversitate -PROIECT NATURA SI BIODIVERSITATE – ZIUA ZONELOR UMEDE
CONVENTIA RAMSAR

Ziua mondial a zonelor umede este marcata in fiecare an la 2 Februarie pentru a sublinia necesitatea mentinerii caracterului ecologic al zonelor umede. La 2 Februarie 1971 a fost semnata conventia RAMSAR, actul international care reglementeaza zonele umede.

Elevi ai Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” impreuna cu cei ai Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” au participat impreuna la actiuni dedicate importantei acestei zile, coordonati fiind de doamnele profesor ChiperAndreea-Ramona si Nasulea Florentina.

Actiunea s-a desfasurat in aula Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, avand ca si invitati profesori si elevi de la Centrul Şcolar de Educatie Inclusiva Suceava, voluntari ai Asociatiei Dum Spiro Spero si reprezentanti ai parintilor.

Impactul asupra grupului tinta a fost unul major, elevii fiind direct implicati, acestora fiindu-le prezentata importanta spatiilor umede precum si necesitatea mentinerii caracterului ecologic al respectivelor zone.

Zonele umede din Romania sunt vizate si din perspective faptului ca adapostesc forme de viata diverse, protejeaza impotriva inundatiilor si stocheaza dioxidul de carbon in scopul reglarii schimbarii climatice.

Elevii au vizionat un material video despre Delta Dunarii fiind prezentate si o serie de ppt-uri de catre acestia.

Actiunea s-a incheiat cu discutii libere si aplicarea unui chestionar de feed-back intr-un mod aleator unor participanti la actiune.

Copyright ©2014, Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" Suceava