La multi ani, Romania!La multi ani, Romania!

A devenit o tradiție pentru Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” ca, in preajma zilei de 1 Decembrie, să sărbătoreasca ziua naționala a României. Astfel, marti, 29 noiembrie, toata suflarea colegiului a participat la activitatea intitulată sugestiv La multi ani, România!

Întreaga manifestare a stat sub semnul bunului gust și a fost concepută astfel încât să îmbine utilul cu plăcutul.

După prezentarea materialului realizat de elevul Tibuleac Alexandru din clasa a XII-a D cu tematică istorică, a urmat grupul de folk Licuricii, coordonat de doamna profesor Cristina Macovei. Acesta a interpretat două melodii cu specific național (Țara noastră și Scrisoarea unui țăran către Basarabia).

Un moment intens aplaudat si apreciat in aceeasi masura a fost cel in care participantii la activitate au incins hora romaneasca pe acordurile muzicii coordonate de maestrul Ovidiu Șvarț și ansamblul Rapsodia Bucovinei.

La concursul propriu-zis s-au inscris 14 clase. Acestea s-au pregătit cu cele mai bune bucate tradiționale românești, impresionând nu numai prin gust, ci și prin aspect. Prin urmare, membrii juriului, in frunte cu doamna director Beatrice Filipiuc, nu au putut departaja și au acordat tuturor Premiul I.

Spiritul și graiul bucovinean au vibrat deopotrivă prin melodiile populare interpretate de elevele Popescu Emilia (clasa a IX-a A) și Corhan Lavinia (clasa a IX-a A i.p.). Activitatea s-a încheiat cu prezentarea unor eseuri, cu titlul Te iubesc, România! și cu interpretarea melodiei Treceți batalioane române Carpații .
Articol realizat de dna profesor Pintea Silvia

Articol in Monitorul de Suceava

Copyright ©2014, Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" Suceava