Eco-Scoala


Derularea programului Eco-Școala in cadrul Colegiului Tehnic Al.I.Cuza Suceava consideram ca va contribui semnificativ la obtinerea de noi valori de atitudine si de imagine din perspectiva educatiei pentru mediu.
Beneficiile școlii prin derularea programului Eco-Școala vor fi:

1. Crearea unei imagini aparte a scolii, prin imbunatatirea in permanenta a aspectului curtii scolii si a salilor de clasa. In acest sens, colaborarea dintre elevi si profesori, pe de o parte si cea dintre elevi vor avea un rol important. Aspectul scolii va fi ameriorat prin realizarea permanenta a curateniei, prin curatarea arborilor, a gardurilor verzi, plantarea unor noi arbori, arbusti, plante in spatiile care necesita acest lucru, si nu in ultimul rand prin implicarea permanenta a elevilor in mentinerea aspectului placut al curtii scolii. Fiecare sala de clasa va reamenaja coltul-verde, incercand sa dea o nota cat mai personalizata acestuia.

2. Cresterea gradului de implicare si responsabilizare a elevilor, in viata scolii si a comunitatii. Prin intermediul activitatilor ce se vor desfasura in acest an scolar, spiritul de lucru in echipa, creativitatea, spontaneitatea si capacitatea decizionala a elevilor vor reprezenta elemente de prim rang, prin care elevii vor contribui semnificativ, nu numai la identificarea unor probleme de mediu din orizontul local, ci si la gasirea unor solutii pentru rezolvarea acestora. Propunerea de noi solutii pentru problemele de mediu identificate in orizontul local si punerea in practica a acestora consideram ca va contribiu semnificativ la cresterea gradului de constientizare a elevilor, a cadrelor didactice, parintilor si a comunitatii locale, vis a vis de problemele de mediu din orizontul local.

3. Popularizarea activitatilor derulate de elevii scolii prin intermediul programului Eco-scoala. Caile de mediatizare a actiunilor derulate si a rezultatelor obtinute se refera la : prezentarea acestora la activitati/actiuni ale partenerilor, reactualizarea paginii site-ului scolii legata de Eco-scoala, realizarea de articole pentru revista scolii Unu-Plus si/sau alte publicatii din domeniu, implicarea elevilor altor institutii scolare in activitatile de natura ecologica ale scolii.

4. Reactualizarea parteneriatelor cu diferite institutii si realizarea de parteneriate noi. Pentru realizarea obiectivelor propuse prin intermediul programului, atragerea de noi parteneri va reprezenta o modalitate prin care se va asigura diversitatea actiunilor ce au in vedere protectia mediului. Desemenea mentinerea colaborarii cu diferite institutii din domenul protectiei mediului, va aduce beneficii deopotriva scolii, partenerilor si comunitatii locale.

5. Mentinerea colegiului in randul eco-scolilor. Mentinerea statutului de Eco-Scoala si a Steagului Verde este unul din obiectivele actiunilor noastre. Experienta dobandita pe parcursul anilor si rezultatele obtinute reclama de la sine mentinerea interesului permanent al elevilor fata de problematica actuala a mediului, diversificarea actiunilor de natura ecologica intreprinse, cooptarea de noi parteneri, participarea la concursuri scolare pe teme de educatie ecologica.

6. Aducerea elementului de noutate prin actiunile propuse in aria activitatilor extrascolare. Noile actiuni propuse vor avea un impact deosebit asupra componentei extrascolare a activitatior didactice si in acelasi timp, vor permite valorificarea potentialelor individuale si de grup ale elevilor si in alt cadru decat cel scolar obisnuit.

PLANUL DE ACTIVITATI DIN CADRUL PROGRAMULUI „ECO – SCOALA”2016-2017Copyright ©2014, Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" Suceava