Coafor StilistCOAFOR STILIST

Meseria de coafor-stilist este in plina dezvoltare, ajugand de la moda la arta in sine. Un bun specialist se perfectioneaza atat in cadrul specializarii cat si cu ajutorul cursurilor periodice de calificare. Profesia de stilist, ca si oricare alta, necesita anumite calitati: acuratete, hotarire in luarea deciziilor, incredere in sine, abilitati de indeplinire a lucrarilor monotone si migaloase, dragoste de arta si frumos, un bun profesionist in domeniu trebuind sa posede un caracter creativ si gust estetic pronuntat.

Ca urmare a faptului ca este o meserie solicitata, populara si deosebit de apreciata, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza“ Suceava a optat pentru introducerea specializarii de FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST.

In urma acestei specializari elevii

  Stiu:

• Sa indeplineasca frizuri pentru dame si barbati;

• Sa coafeze parul prin diferite metode;

• Sa indeplineasca ondularea fizica si chimica a parului;

• Sa vopseasca parul cu diferiti coloranti;

• Sa modeleze coafura conform cerintelor contemporane in moda.

 Cunosc:

• Componenta si fiziologia parului;

• Regulile sanitare-igienice;

• Regulile de deservire.

ABC-ul complet al frumusetii este predat de catre prof.ing. Chiper Andreea-Ramona, prof. Iacoboaia Alina si prof. Clipa Claudia.

Absolvind specializarea de Frizer - Coafor - Manichiurist - Pedichiurist vei obtine o diploma acreditata de MEN in toate cele 4 ocupatii. Cu aceasta diploma vei putea profesa in saloane de infrumusetare atat din tara cat si din strainatate.

Orice salon de infrumusetare cauta sa angajeze personal calificat care sa poata activa in cat mai multe din subramurile acestui domeniu.

In cadrul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza“ Suceava isi desfasoara activitatea firma de exercitiu FE FELLINE STYLE SRL, coordonata de prof.ing. Chiper Andreea Ramona,care este si initiatoare a proiectului educativ “Estetica si intretinerea corpului uman“ avand ca si parteneri Centrul Scolar de Educatie Incluziva Suceava, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir“ Suceava, Asociatia Dum Spiro Spero, precum si saloanele: Salon Ramely Hairstylist Elena Ignea, Salon Michelle, Salon Luci Cosm, Salon Miana.

Activitate in cadrul proiectului educational IGIENA SI ESTETICA CORPULUI OMENESC

Practica sectia coafura 1

Practica sectia coafura 2

Raport activitate SEMESTRUL I AN SCOLAR 2016-2017


Copyright ©2014, Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" Suceava